Zväčšenie prsníkov (augmentácia)

# Zákroky
zväčšenie prsníkov augmentácia

Zväčšenie prsníkov patrí k jedným z najpopulárnejším zákrokom v oblasti estetickej a plastickej chirurgie. Naši lekári vedia splniť, po vzájomnej dohode s pacientkou, akékoľvek požiadavky pacientky. Cieľom zákroku je vyššie sebavedomie pacientky, spokojnosť so svojím telom, atraktívny vzhľad a krajší tvar a plnosť prsníkov. Ak nie ste spokojné s veľkosťou Vašich prsníkov, ponúkame Vám riešenie.

Augmetácia prsníkov, odborne nazývaná augmentačná mammaplastika, je spôsob zväčšenia prsníkov pomocou prsníkových implantátov.

Pre koho je táto operácia vhodná?

Zväčšenie prsníkov je operácia, ktorú si každá žena musí dobre premyslieť. Rozhodnutie podstúpiť túto operáciu by malo byť pevné a pacientka by sa preňho mala rozhodnúť sama, bez prílišného ovplyvňovania okolím. Ide o zákrok vyžadujúci relatívne dobré fyzické zdravie pacientky, preto je nevyhnutné predoperačné vyšetrenie.

Najčastejšie uvádzanými dôvodmi augmentácie prsníkov sú

  • nespokojnosť s veľkosťou prsníkov
  • zmenšenie prsníkov alebo zmena ich tvaru a pevnosti ako následok dojčenia
  • zmenšenie prsníkov alebo zmena ich tvaru a pevnosti ako následok redukcie hmotnosti
  • výrazná asymetria prsníkov (jeden prsník výrazne menší ako druhý)

Anatómia prsníka

Prsník je tvorený tukovým tkanivom, mliečnou žľazou a väzivom. Pod samotným prsníkom sa nachádza malý a veľký prsný sval. Tvar prsníka je čiastočne daný pružnosťou kože pokrývajúcej prsník. Počas tehotenstva dochádza k dočasnému zväčšeniu mliečnej žľazy, čo má za následok roztiahnutie kožného krytu. Tomuto faktu sa pripisuje najväčší význam z hľadiska zmeny tvaru prsníka po dojčení či tehotenstve.

Druhy prsníkových implantátov

V súčasnosti je na trhu mnoho druhov prsníkových implantátov. Z praktického hľadiska ich delíme podľa druhu ich náplne, podľa tvaru a podľa povrchu implantátu. Podľa druhu náplne sa používajú implantáty plnené gélom a implantáty plnené soľným roztokom (používané najmä v USA). U nás sa používajú takmer výhradne implantáty plnené silikónovým gélom. Silikón najvernejšie napodobňuje konzistenciu, pohmat a pohyb prirodzeného prsníka.

Podľa tvaru ich delíme na okrúhle a anatomicky tvarované. Voľba najvhodnejšieho tvaru je závislá na požadovanom výslednom efekte. Pri použití okrúhlych implantátov je hranica medzi implantátom a prirodzeným tkanivom prsníka viditeľnejšia a prsník má nápadne okrúhly tvar. Pri použití anatomicky tvarovaných implantátov je výsledný tvar prsníkov ako aj ich sklon prirodzenejší. Výber tvaru implantátov je teda závislý na tvare prsníkov, ktorý si pacientka želá dosiahnuť. ako aj na dohode s plastickým chirurgom. Podľa druhu povrchu sa implantáty delia na hladké a textúrované.

Všetky článkyPrvá konzultáciaZákroky

Zdielať článok:

Facebook Twitter E-mail
Menu